Godt Nytt År! Ønsker deg eventyrlige nye opplevelser og muligheter!

Håper at dere har hatt en god og fredelig jul og en festlig nyttårsfeiring. Jeg har selvsagt også kost meg masse med alt det som julen vanligvis bringer med seg; julemiddag, juledessert, juledrikke(uspesifisert), julepynt, julestjerne, julepakker, julegaver, julemusikk, julesnø, julefilmer, juleserier, juleklær, juleklemmer og mye mer. Joda. I jula her i landet kan vi dette med å kose oss. Det er nesten for mye av og til.

Hver juleaften ser mange på den tsjekkiske eventyrfilmen fra 1973, Tre nøtter for Askepott på norsk TV. Nydelig eventyrfilm! Filmen ble hovedsakelig innspilt i Studio Babelsberg utenfor Berlin, med unntak av utendørsscener filmet ved Schloss Moritzburg og Svihov-borgen i Bhomerwald i grensetraktene mellom Tsjekkia og Bayern(kilde Wikipedia). Nå har vi jo fått en norsk utgave av denne filmen(en god stund siden nå, den kom i 2021), og etter å ha sett den må jeg si at den er minst like fin! Musikken er også vakker, bare hør på “Når snøen smelter”, sunget av henne som spiller hovedrollen i filmen, som Askepott, Astrid Smedstuen, kjent som Astrid S. Provided to YouTube by Universal Music Group Når Snøen Smelter (fra Tre nøtter til Askepott) · Astrid S Når Snøen Smelter ℗ 2021 Universal.

Filmen er regissert av Cecilie Mosli. Astrid Smeplass spiller hovedrollen som Askepott og Cengiz Al spiller prinsen. Filmen ble den nest mest sette filmen i Norge i 2021 med like over 570 000 solgte billetter, bare slått av James Bond-filmen No Time to Die.

De som spiller hovedrollene er jo superflinke, ikke minst prinsen, spilt av Cengiz Al  og like bra er den onde stemoren, spilt av Ellen Dorrit Petersen, ja hun er skremmende bra, synes jeg. Mye av filmen er ganske lik originalen, men norske fjell og gamle tømmerhus gir en litt annen opplevelse likevel. Heldigvis går det bra til slutt og Askepott får sin prins. Hennes kjole på ballet er nydelig, og det er som i et eventyr; vent litt- det er jo et eventyr! 🙂

Et annet bryllup, som var som et eventyrbryllup, etter hva jeg har lest og etter bildene å dømme, er bryllupet til Therese Johaug og hennes flotte mann og nå ektemann Nils Jakob Hoff, som ble lykkelig gift på nyttårsaften i Røros kirke. Det er sikkert ikke nødvendig å ramse opp alle medaljer de to har tatt i henholdsvis skiløping og roing, dette er vel allmennkunnskap. Bryllupet kunne ikke vært mer romantisk nesten. Ikke rart de smiler fra øre til øre på bildene. Røros har mye å by på, og en av de tingene er å kjøre med hest og slede. Det gjorde Therese og Nils Jakob, og det var nok en herlig opplevelse for de nygifte. Så feiret de tre dager til ende. Det er jo bare lekkert.:-)

Har også lest om at hennes brudekjole var noe for seg selv. I positiv betydning. Skulle likt å se den med egne øyne, men er sikker på at den er helt nydelig, med snøkrystaller! Den ble beskrevet som både uvanlig og vakker, med snøkrystaller, perler og broderier. Kan det bli finere da? Akkurat det med snøkrystaller minner litt om kjolene til Elsa, de har jo snøkrystaller på sløret. Nå kan du faktisk kjøpe både Elsa-kjoler og noen fine brudekjoler her! Du finner også nydelige brudekorsetter her nå som før, med noen nyheter. Skal du gifte deg i år, så er det jo lurt å ta en titt. Det er årets første nyhet herfra. Ha en fin start på året!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *