Musikk for alle pengene

De som så på finalen i norske Grand Prix, har helt sikkert mange meninger om hvem som fortjente å vinne. Selv synes jeg at Keiino skulle vunnet, deres musikk er super fengende og sexy! Det som fanget min oppmerksomhet i tillegg er selvfølgelig vår kjære Marion Ravn, og hennes nydelige kjole- det var til tider nesten så jeg mistet pusten når hun intervjuet de som akkurat hadde sunget og man fikk sett på nært hold, for en overdel på den kjolen!:-) Hun er jo helt skjønn alltid, og takk for en nydelig sang lenger ut i programmet. På tide å sende av gårde Marion Ravn til Eurovision, hvis noen skriver en låt som matcher hennes stemme snart.

Siden så jeg på den årlige Grammy utdelingen, eller utdrag av den, rettere sagt. Hadde nemlig glemt å se det på direkten- så det ble å ty til YouTube. Det jeg var mest interessert i å se var de som fikk Grammy for beste Rap. Leste nemlig i avisen om at Aqua ble nominert til Grammy, og nå siterer jeg fra VG:

Årsaken er selvsagt den enorme suksessen til filmen «Barbie». Der er slageren «Barbie Girl» fra 1997 grunnlaget for hiten «Barbie World», med Nicki Minaj og Ice Spice.

Det dansk-norske bandet Aqua, hvor norske Lene Nystrøm er vokalist, ble først utropt som vinner for beste rapsang på Grammy-utdelingens offisielle X/Twitter-konto.

Aqua var nominert i to kategorier for sangen «Barbie World» sammen med Nicki Minaj og Ice Spice. Låten er basert på Aquas globale monsterhit «Barbie Girl» fra 1997.

I den første kategorien, for beste låt i et visuelt medium, tapte de mot Billie Eilish og hennes bror Finneas O’Connell, som gikk av med seieren for «What Was I Made For» – også den fra «Barbie»-filmen.

Posten ble etter få minutter fjernet fra X/Twitter. Noen årsak er ikke gitt fra offisielt hold i skrivende stund.

Den ble senere erstattet med en ny vinner i samme kategori, nemlig «Scientists & Engineers» med Killer Mike, André 3000, Future og Eryn Allen Kane. “

Sitat fra VG slutt. (Selv om dette ikke er en master-oppgave, må jeg passe på å henvise til kilder her, jeg sier ikke mer…)

Men dessverre for Aqua og alle som er fans, var det altså noen som rett og slett rappet hele Grammyen fra de. Ikke annet å vente forresten, det er jo kategorien for Rap. Men de var selvsagt skuffet. Ikke hver dag noen fra Skandinavia klarer å bli nominert, så det var dumt.

En som klarte å gjøre seg bemerket og som ble takket av Kylie Minogue da hun fikk sin Grammy, er norske Ina Wroldsen! Hun har så stort talent den dama. Det er en fryd å se og høre på henne og de andre som sitter i dommerpanelet på The Voice.

Musikk er og blir viktig, uansett om man er en nybegynner eller noen som har klart å utmerke seg. Sangen en nybegynner synger kan bety like mye der og da for den som hører på. Elsker musikk så lenge den klarer å røre med noe inni meg. Da kan det fort komme en tåre eller gledeståre. Ligner litt på Matoma der.:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *