Til dere med kjæledyr.

Det er selvsagt kjempefint å ha et kjæledyr. Man har noen å passe på, kose med, til og med snakke til(om ikke med). 🙂 Har selv hatt både katt, hund, fisk, hamster, kanin og fugl. Hvis jeg skulle velge et kjæledyr nå, ville jeg valgt hest. Så flotte dyr! Men av praktiske årsaker velger jeg å la det være, for nå… Skulle jeg selv valgt hvilket dyr jeg ville vært, hadde jeg valgt fugl. De kan gå, løpe, svømme, dykke og fly! Suverent! Kom litt ut av temaet her, beklager. Det jeg skulle si er at som dere vet er det båndtvang på hunder fra 1. april til 20. august. Dette er for å beskytte velferden til vilt og deres avkom. Nå skal jeg si noe som mange sikkert ikke vil like…Jeg mener at det er på tide å innføre båndtvang på katter også i samme periode. De søte, koselige kattene oppfører seg nemlig ikke like søtt og koselig når de slippes ut. De gjør bare det de vil, nemlig jakte på mus og småfugler. Leste nylig i avisa at dette har blitt et stort problem, det er stadig færre småfugler å se rundt omkring i landet.!! Katter dreper ca. 7 000 000 småfugl her til lands hvert år! Du kan lese mer om dette her Ny rapport om risiko ved hold av katt (tv2.no). Musene er en ting, men småfuglene er noe annet. Finnes det noe vakrere enn fuglesang egentlig? Kanskje noen sier, jo Justin Bieber eller noen andre de liker. Jaja, men ute i naturen er det definitivt noe som mangler hvis det ikke er noe fuglesang. En katt kan venne seg til å være i bånd i korte perioder også, hvis en hund klarer det. Så nå kan du snart kjøpe bånd og turutstyr til både hund og katt her, og det er bra, siden denne nettsiden ikke er så «dyr», haha.

I tillegg, nå som det er «bikkjekaldt» med temperaturer ned mot -40 grader Celsius eller mer noen steder i Norge, og kanskje andre steder like kaldt, må man ikke glemme våre kjæledyr. Vi vil vel ikke at de skal fryse heller når de er ute og lufter seg. Det har derfor kommet en ny kategori her på nettbutikken leonesse.no der du kan kjøpe hundeklær. Fordi noen hunder har lite pels, så vil de sikkert trenge hundeklær som varmer og laget av materiale(r) som også hindrer kald vind å slippe gjennom. Man må ikke bare tenke på størrelse når man velger hundeklær, men også hvilken type hundeklær akkurat din hund trenger. I tillegg finner du hundeklær til salgs her, som er mest ment for å brukes inne, spesielt hvis det er veldig kaldt ute. De har kanskje ikke innvendig varmt for og/ eller de er ikke vindtette, så da hjelper det lite, når det er vinter. Husk at kjæledyrene blir glade også, spesielt hvis du passer godt på de. Og for all del, ikke dump de når du reiser på ferie, la en venn eller familie passe på de i stedet. De kan også ha glede av det og kjæledyrene vil definitivt ha glede av å ikke bli dumpet og forlatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *