Nye storfilmer om fortid og fremtid har snart verdenspremiere i Cannes.

Skaperen av Gudfaren, Francis Ford Coppola, kommer nå med en storfilm med navnet Megalopolis, den lanseres for hele verden i Cannes på en meget spesiell dag for oss nordmenn, nemlig 17. mai. Manuset til filmen ble skrevet for over 40 år siden, engang på 1980-tallet. Det har ikke vært gratis å lage Megalopolis. Francis Ford Coppola skal ha brukt intet mindre enn 100 millioner kroner av egne midler for å få realisert dette prosjektet, som av NTB beskrives som et storverk, i en artikkel publisert 10.04. 2024.

Hva er spesielt med denne filmen? Den er ment å vise hvordan en alternativ realitetsversjon av New York City, kalt New Rome, kan komme til å se ut i fremtiden. «Hvem ser til hvordan denne fremtiden skapes? Kan vi nå et Utopia? Kommer vi på noen måte til å komme i nærheten av et Utopia? har Gudfaren-skaperen sagt om sitt storverk». (sitat hentet fra en artikkel publisert av NTB).

Det har gått hele 45 år siden Francis Ford Coppola vant Gullpalmen i Cannes, den gang for den berømte storfilmen Apocalypse Now. Coppola har rukket å bli 84 år. Vil denne nye filmen bli en like stor suksess? Det er uansett spennende med nye filmer fra så kjente filmskapere.

En annen kjent skuespiller, og ikke bare det, kommer snart til å lansere en storfilm med fire deler. Wikipedia beskriver denne talentfulle mannen slik: Kevin Michael Costner (69 år gammel), skuespiller, filmskuespiller, filmregissør, musiker, filmprodusent, sanger, gitarist, fjernsynskuespiller, låtskriver, stemmeskuespiller, manusforfatter og regissør. Dette skulle dekke det meste, men man kunne ha tilføyd: Sexy, sjarmerende og kjekk på listen.:-)

Nå er han på banen med en stor filmproduksjon- filmen Horizon: An American Saga- Chapter 1. Det er i alt fire deler. I tillegg til å være regissør, er han selv med i filmen, og en rekke andre flinke skuespillere. Horizon: An American Saga- Chapter 1 lanseres 28. juni 2024 og Chapter 2 kommer 16. august 2024.

Dette er en episk film, under regi av Kevin Costner. Handlingen foregår i tiden før og etter The Civil War (1861-1865), en tid spekket av følelser og en emosjonell reise tilhørende et land i krig med seg selv. Kevin Costner har også punget ut fra egen lomme for å kunne realisere denne drømmen om å lage filmen, eller serien siden den er delt i fire deler. I likhet med Francis Ford Coppola, har Kevin Costner startet å skrive og planlegge filmen allerede tilbake på 1980-tallet. Sitat fra VG: «Costner har ruget på prosjektet siden 1980-tallet og satt sin egen ranch i Santa Barbara som lånegaranti for å få budsjettet til å gå opp». Man må som kjent tørre å satse for å vinne.

Mange nordmenn har slekt i USA, meg selv inkludert, folk som emigrerte dit og aldri forlot Amerika igjen, men ble en del av dette nye westernsamfunnet. Jeg har egentlig alltid likt å se på cowboyfilmer, og lever meg lett inn i livet i gamle western byer og småsteder, det må ha vært både spennende, slitsomt og tøft!

Jeg så nylig en cowboyfilm med to kjekke skuespillere her fra Skandinavia og ble imponert av deres prestasjoner i filmen. Skandinaviske cowboyer er ikke hverdagskost, bortsett fra noen bleke countrysangere og litt harry TV-kjendiser som kaller seg cowboys… Filmen jeg snakker om er The Salvation og de skandinavene, som har viktige roller som nybyggere spilles av Mads Mikkelsen og MIkael Persbrandt. Mikkelsen, som nå er 58 år, er kjent fra mange filmer, blant annet medvirket han i den 20. James Bond-filmen, Casino Royale der han spilte Le Chiffre. Den andre skandinaven er Mikael Persbrandt, som nå er 60 år. Han var gymnast og danser før han begynte som skuespiller og har lenge vært meget populær her i Skandinavia: Persbrandt er mest kjent fra TV-serier og filmer for det meste laget og vist her i Skandinavia. Derfor var det ekstra gøy å se ham i en ny setting, og som nybygger/ cowboy! The Salvation er en meget dramatisk film med mye action. Jeg bare sier det, dere må se den!

Kunne jo også ha skrevet mye bra om filmen Once upon a time in Hollywood, en av mine favorittfilmer, med BÅDE Brad Pitt og Leonardo DiCaprio. 🙂 Anbefales!

På nettbutikken leonesse.no kan du kjøpe klær og spennende kostymer, du finner også cowboykostyme, cowboyhatter, cowboybelter, retro bluser og skjørt i samme stil som man brukte på den tiden. Eller lag et mer moderne kostyme med kort skjørt, jeansvest, jeanskjole, cowboyhatt og belte. Det er lov å være leken og bruke fantasien uansett alder. Du finner også noen akvarellbilder med fine hester på til salgs nå på nettbutikken, flotte å ha på veggen!

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *