Badetøy, bikinier fra Brasil og sunn soling

Her i nord elsker vi sol og sommer. Nå er vanligvis sommeren noen steder i landet ganske så kort, hvis vi tenker på dager med sol. En person spøkte med det og sa: husker du sommeren i fjor? Det var nydelig vær den dagen! 🙂 Det er ikke rart at mange velger å bestille turer til varmere strøk, enten her i Norge eller i utlandet.

Hørte på nyhetskanalen TV2 i dag at antallet med hudkreft i Norge har økt. Det er trist å høre det, så jeg tenker at overdreven soling kan ha noe med saken å gjøre, uten at jeg vet sikkert hva som er grunnen til at det plutselig ble en økning.

Jeg føler nesten litt ansvar siden vi selger endel badetøy her på nettsiden. Ansvar for å formidle det jeg selv har lært fra mennesker som lever i land med mye sol året rundt. Jeg bodde flere år i land med mye mer sol og varme enn her, blant annet over ti år i Brasil. Der lærte jeg av venner at jeg ikke måtte sole meg mellom klokka 10:00 og 15:00 fordi da er solen så sterk. Går du på stranden på Copa Cabana i Rio eller andre i byer, er det masse folk på strendene, men mest turister i det nevnte tidsrommet mellom ca. 10:00 og 15:00(andre mener man må vente til klokka blir ca. 17:00). Nå er ikke jeg noen ekspert, men skjønner at å ligge å sole seg dagen lang kan være super skadelig. Man kan også få solstikk. Det fikk jeg selv en gang, en dag da det var 42 varmegrader og vi var på biltur. Måtte da stå ti minutter under dusjen med kaldt vann og hvile etterpå, samt drikke masse vann og juice for å komme meg. Det gikk heldigvis bra.

En annen ting er jo at dersom man i tillegg drikker alkohol og bader, soler seg og er dagen lang på stranden eller ved bassenget, kan man også få dehydrasjon. Man blir svimmel og det er skummelt.

Jeg fulgte heldigvis det rådet jeg fikk angående soling. Det er like viktig å tenke på dette her i Norge også. Solen er sterk her også om sommeren. Håper jeg ikke høres altfor moraliserende ut, det er ikke meningen! Er glad i sol selv, bare det at jeg også er glad i livet og har ikke lyst til å få hudkreft.

Ta en titt på de bikiniene og badedraktene her på nettsiden da. Noen selges med skjørt i sett med tre deler. Det er smart! Det er flere tunikaer og saronger også. Det er også bermudas og badeshorts til salgs her i fine farger! Dette er en fargerik nettbutikk. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *